به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «کانون سبحان»، علی صلاحی ظهر امروز در جلسه کار گروه آرد و نان کوهدشت که در سالن جلسات فرمانداری شهرستان برگزار شد اظهار داشت: براساس بررسیهای انجام شده، سرانه آرد تخصیص داده شده به افراد در سطح کل کشور بین ۱۰ تا ۱۱.۵ کیلوگرم میباشد، در حالی که این میزان در شهرستان کوهدشت بین ۸ تا ۹.۵ کیلوگرم توزیع میشود. این اختلاف فاحش، مشکلات بسیاری را برای توزیع آرد به ویژه در مناطق روستایی و عشایری ایجاد کرده است. بر اساس جمعیت شهرستان کوهدشت، سهمیه آرد تخصیصی به این شهرستان نسبت به سایر شهرستانها بسیار کم است.
وی عنوان کرد: متاسفانه، گندم تولیدی شهرستان کوهدشت به سایر شهرستانها ارسال میشود، اما هیچ گندمی به این شهرستان وارد نمیشود. همچنین، آرد مورد نیاز شهرستان از سایر شهرستانها تامین میشود، در حالی که ما اجازه ارسال آرد به شهرستانهای دیگر را نداریم. این موضوع باعث ایجاد یک چرخه نامتوازن و غیر منطقی شده است.
دبیر کار گروه آرد و نان کوهدشت بیان کرد: این مشکلات نه تنها مختص به سال جاری و گذشته نیست، بلکه ریشهای و از ابتدای فعالیت کارخانه آرد کوهدشت وجود داشته است. کارخانه آرد، به دلیل عدم تامین هزینه حمل از سوی اداره غله، ناچار به پرداخت هزینه حمل یک میلیون تومانی برای هر تن آرد است و این موضوع باعث کاهش انگیزه و ضرر و زیان کارخانه شده است.
صلاحی افزود: همچنین، توجیه کارخانه مبنی بر عدم صرفه اقتصادی حمل گندم از ازنا با هزینه یک میلیون تومانی در هر تن، منطقی به نظر میرسد، چرا که سایر شهرستانها از گندم خارجی که با هزینه حمل کمتری به دستشان میرسد، استفاده میکنند و این امر باعث ایجاد تبعیض میشود.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر مشکلات ذکر شده، درخواست ما از کارخانه آرد استفاده از مواد بهبود دهندهای است که در سایر کارخانهها استفاده میشود و با پیگیریهای متعدد و آزمایشهای صورت گرفته توسط استان، این موضوع هنوز محقق نشده است.
دبیر کار گروه آرد و نان کوهدشت خاطر نشان کرد: انتظار داریم اداره غله استان با کارخانه آرد همکاری لازم را داشته باشد و در صورت عدم توانایی در حل مشکلات، پیشنهاد میشود اداره غله شخصاً آرد کوهدشت را بین شهرستانهای دیگر توزیع کند.
صلاحی اظهار کرد: در زمینه نرخ حمل، لازم است نرخی عادلانه با در نظر گرفتن مسافت طی شده تعیین شود. نرخ فعلی حمل آرد (۱۵ هزار تومان) از الیگودرز تا درب مغازه، با نرخ حمل همان میزان برای ۲۰۰ کیلومتر تا کوهدشت یکسان است که برای پیمانکاران این مسیر اصلا مقرون به صرفه نیست.
وی بیان کرد: همچنین، با توجه به مراجعات مکرر مردم، پیشنهاد میشود بخشنامهای صادر شود مبنی بر اینکه چیزی به عنوان سهمیه نانوایی وجود ندارد، چرا که در حال حاضر، به دلیل کمبود آرد، قادر به توزیع آرد مناسب نیستیم و این موضوع باعث ایجاد نارضایتی عمومی شده است.
دبیر کار گروه آرد و نان کوهدشت در پایان گفت: از زحمات جناب آقای گراوند و اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان که در حال خدمت رسانی به مردم عزیز هستند، کمال تشکر و قدردانی را دارم.
انتهای خبر/