به گزارش کانون سبحان به نقل از ایکنا، سومین کنفرانس گفتوگوی اسلام و مسیحیت، با عنوان «حضرت مریم؛ نماد نزدیکی ادیان» ۱۵ شهریور با سخنرانی آیتالله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد درس خارج حوزه قم در آفریقای جنوبی برگزار شد.
این کنفرانس به میزبانی دانشگاه پرتوریا و با همکاری مرکز گفتوگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه تهران برپا شد.
آیتالله مبلغی در سخنرانی خود به تبیین شخصیت حضرت مریم(س) بر اساس قرآن پرداخت و گفت: حضرت مریم، پلی از پاکی و ایمان میان اسلام و مسیحیت است و تجسمی از عفت و پاکدامنی در جهان محسوب میشود.
وی در ادامه افزود: حضرت مریم بهعنوان الگوی تقوا و فضیلت در میان تمام زنان جهان شناخته میشود و زندگیاش سرشار از نشانهها و معجزات الهی است که او را به پلی برای نزدیکی و تفاهم میان اسلام و مسیحیت تبدیل کرده است.
استاد درس خارج حوزه قم گفت: حضرت مریم بانوی طهارت و ایمان، جایگاهی بس رفیع در میان دو دین اسلام و مسیحیت دارد. در قرآن کریم، نام این بانوی بزرگوار ۳۴ مرتبه ذکر شده و سورهای کامل به نام ایشان اختصاص یافته است که فضائل و مناقب والای او را به تصویر میکشد.
مبلغی با بیان اینکه حضرت مریم در شرایطی معجزهگونه حامل عیسی مسیح(ع) شد و در برابر تمامی سختیها و سوءظنها، با صبر و ثبات الهامبخش ایستادگی کرد، افزود: خداوند حضرت مریم(س) را در قرآن کریم بهعنوان زنی برگزیده و مطهره معرفی کرده است. دو واژه اصطفاء و طهارت اصطلاحاتی هستند که نمایانگر انتخاب خاص او برای مقامی والا و جایگاهی پاک و بیعیب است و نشان میدهد که حضرت مریم نمونهای کامل از تسلیم کامل در برابر اراده الهی است. خداوند او را از میان زنان جهان برگزید و به او لطفی خاص ارزانی داشته است.
وی همچنین بیان کرد: زندگی حضرت مریم مملو از معجزات و نشانههای الهی است؛ بارداری بدون مداخله انسانی، رزق الهی که در محراب به او عطا میشد و سخن گفتن حضرت عیسی(ع) در گهواره بهعنوان نوزادی که به نبوت خود و یگانگی خداوند شهادت داد، از جمله این نشانهها هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: حضرت مریم نقشی کلیدی در تاریخ ادیان الهی دارد؛ او نه تنها مادری برای پیامبری بزرگ بود، بلکه با تمرکز قرآن بر پاکی و ایمان به پلی میان اسلام و مسیحیت تبدیل شده است. شخصیت او نمادی از پاکی و ایمان است که به تقویت روحیه همبستگی و همکاری میان مسلمانان و مسیحیان کمک میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شخصیت حضرت زهرا(س) اشاره کرد و افزود: حضرت زهرا(س) کوثری برای تاریخ است. تاثیر او در تاریخ اسلام بهعنوان سرچشمهای از تقوا و حکمت همواره در دلها و زندگی مؤمنان جاری است.
آیتالله مبلغی همچنین به ارتباط عمیق میان این دو شخصیت بزرگوار اشاره کرد و گفت: نگاه توأمان به حضرت مریم و حضرت فاطمه(سلاماللهعلیهما) در فضای ادیان، افقهای جدیدی برای تقارب میان ادیان فراهم میکند.
انتهای پیام