مصطفی ملکشاهی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «کانون سبحان»، در رابطه با خدمات 1000 روزه دولت سیزدهم، اظهار داشت: دولت شهید رییسی موفق شد برای اولین بار در ۱۰ سال اخیر رشد اقتصادی ۴ درصدی را محقق کند. این رشد نشاندهنده تحرک مثبت اقتصاد کشور در مسیر بهبود است.
وی افزود: فروش نفت ایران به ۳ میلیون بشکه در روز رسید و جایگاه کشورمان بعد از سالها به رتبه سوم اوپک بازگشت. چنین افزایشی در صادرات نفت از سال ۹۷ به بعد بیسابقه بود.
کارشناس مسائل سیاسی در رابطه با کاهش رشد نقدینگی پس از ۸ سال، خاطر نشان کرد: نرخ رشد نقدینگی که برای نزدیک به یک دهه روند صعودی داشت، از ۴۲.۸ درصد به ۳۹.۶ درصد کاهش یافت. این نشاندهنده اجرای سیاستهای انضباط مالی و اصلاح زیرساختهای اقتصادی است.
ملکشاهی با اشاره به سوآپ گازی و دیپلماسی انرژی، بیان کرد: احیای قرارداد سوآپ گازی ایران با ترکمنستان و آذربایجان پس از ۵ سال توقف، دستاوردی سهبعدی (اقتصادی، سیاسی و ترانزیتی) برای ایران بود که حاصل سیاست دولت در گسترش همکاری با همسایگان است.
وی در خصوص عضویت دائم ایران در شانگهای، عنوان کرد: پس از ۱۵ سال عضویت ناظر، ایران بهصورت دائم به سازمان شانگهای پیوست. این پیمان منطقهای نهتنها در حوزه امنیتی، بلکه در تجارت و سرمایهگذاری فرصتهای بزرگی برای ایران ایجاد میکند و صادرات کشورمان به اعضای شانگهای را افزایش داده است.
کارشناس مسائل سیاسی، خاطر نشان کرد: نرخ بیکاری در تابستان ۱۴۰۲ با کاهش یک درصدی به ۷.۹ درصد رسید که نشاندهنده اثربخشی سیاستهای اشتغالزایی دولت است.
ملکشاهی با اشاره به راهاندازی کریدور شمال–جنوب و درآمد ۵۰ میلیارد دلاری، افزود: این کریدور ترانزیتی با برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت، درآمدی معادل ۵۰ میلیارد دلار (نصف فروش نفت!) برای ایران به ارمغان خواهد آورد.
وی در پایان گفت: حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی نهتنها شفافسازی اقتصادی را در پی داشت، بلکه مقدمهای برای تولید رقابتی بود. همچنین، پس از ۱۲ سال شاهد افزایش دهبرابری یارانهها بودیم که تأثیر مستقیمی بر بهبود معیشت مردم گذاشت