محمد احمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «کانون سبحان»، سالهاست که سریال ادامه دار آتش سوزی کاه و کلش زمینهای کشاورزی بعد از برداشت محصول به یک عادت تبدیل شده است، روشی آسان اما با تبعات و عواقبی خطرناک، که می تواند باعث مرگ تدریجی یک دنیا باشد .
وی خاطر نشان کرد: آتش سوزی کاه و کلش محصولات کشاورزی در این شرایط نه تنها یکی از دلایل اصلی در ایجاد آلودگی هوا است، بلکه باعث عواقب و تبعات خطرناکی از جمله کاهش شدید سطح حاصلخیری خاک، کاهش منابع مواد آلی خاک، تشدید روند فرسایش خاک زراعی، کاهش عناصرغذایی خاک میشود که در صورت عدم رعایت آن توسط کشاورزان عزیز اثرات مخرب آن نیز بر سلامت روحی و روانی مردم نقش به سزایی دارد.
کارشناس پایش محیط زیست، عنوان کرد: از اینرو تلاش ها و گام های موثری از طرف ادارات متولی در راستای کنترل و پیشگیری از این موضوع انجام گردیده که متاسفانه به علت عدم توجه کشاورزان به توصیه ها و هشدار ها این موضوع همیشه در صدر خبرها پیشتاز بوده که لازم است آموزش و آگاه سازی کشاورزان با دقت و تمرکز بیشتری صورت گیرد، چراکه یکی از عوامل کنترل و پیشگیری را میتوان به بحث آموزش تلقی نمود.
احمدی افزود: یکی از نکات قابل تأمل و کوتاهی که در آتش سوزی زمینهای کشاورزی میتوان به آن اشاره نمود، کاهش بهره وری و بازدهی و عدم قابل توجه برداشت محصول است، چرا که در صورت آتش سوزی عناصر خاک و میکروارگانیسم های مفید خاک نیز بطور کلی از بین رفته و خاک آن حاصلخیزی خود را از دست میدهد.
وی در پایان گفت: از آنجایی که موضوع موصوف بسیار حائز اهمیت و با ارزش بوده و ارتکاب عمل آن نه تنها خلاف شرع میباشد، بلکه بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی جرم محسوب بوده و در صورت عدم رعایت آن، مجازاتی را برای متخلفین بعمل میآید.
انتهای خبر/