• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Wednesday - 27 May - 2026
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان مطرح کرد:

توسعه صنایع تبدیلی و مشاغل خانگی کوهدشت

  • کد خبر : 89078
  • ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۱
توسعه صنایع تبدیلی و مشاغل خانگی کوهدشت
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان، گفت: جمعیت بیکار واقعی شهرستان حدود ۸ هزار نفر است و با استفاده از ظرفیت‌های کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی و حمایت از مشاغل خرد و خانگی می‌توانیم فرصت‌های شغلی پایدار برای مردم ایجاد کنیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی کانون سبحان، احمد توصیفیان در جلسه شورای اشتغال شهرستان کوهدشت که در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد، با بیان وضعیت اشتغال و ظرفیت‌های شهرستان، اظهار داشت: جمعیت شهرستان کوهدشت بالغ بر ۱۶۰ هزار نفر است که حدود ۶۰ هزار نفر آن را جمعیت روستایی تشکیل می‌دهد و این موضوع یک ظرفیت مهم به شمار می‌رود. نرخ بیکاری در سال‌های اخیر بین ۱۳ تا ۱۵ درصد بوده و نرخ مشارکت اقتصادی حدود ۴۲ درصد است. در حال حاضر نزدیک به ۴۶ هزار نفر شاغل داریم و جمعیت بیکار واقعی شهرستان چیزی حدود ۸ هزار نفر است.

وی با اشاره به وضعیت صنایع و ظرفیت‌های اقتصادی اظهار کرد: تعداد کارگاه‌های صنعتی فعال شهرستان در سال ۱۴۰۲ فقط ۱۶ مجموعه بوده و بضاعت ما در این حوزه محدود است. با این حال، شهرستان کوهدشت ظرفیت‌های خوبی در بخش کشاورزی دارد. محصولاتی مانند انار و سایر محصولات محلی می‌توانند با ایجاد صنایع تبدیلی و سردخانه‌ها به توسعه اشتغال و افزایش درآمد کمک کنند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان به تخصیص اعتبارات به طرح‌های تعاونی اشاره کرد و افزود: در حوزه طرح‌های تعاون بالغ بر ۵۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار به چند مجموعه از جمله خوراک دام و طیور، تعاونی فرش، آموزشگاه‌ها و مجتمع‌های رفاهی اختصاص یافته است. همچنین از محل اعتبارات سال ۱۴۰۳ حدود ۵۷ میلیارد تومان دیگر برای این طرح‌ها تخصیص یافته و به بانک‌ها معرفی شده است. این کمک‌ها به‌صورت مرحله‌ای و فازبندی شده پرداخت می‌شود.

توصیفیان درباره طرح‌های حمایتی ادامه داد: دو طرح مهم اخیراً به ما ابلاغ شده است؛ یکی طرح کارورزی و مشوق بیمه کارفرمایی که در آن فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در سه ماه نخست دو میلیون تومان دریافت می‌کنند و اگر جذب واحدهای تولیدی شوند، دولت ۲۰ درصد بیمه کارفرمایی آن‌ها را پوشش می‌دهد. دوم طرح یارانه دستمزد برای شهرستان‌های محروم کوهدشت، رومشگان و نورآباد دلفان است که وزارتخانه ۲۰ درصد دستمزد نیروهای جدید را پرداخت می‌کند.

وی همچنین با اشاره به پروژه‌های پنل خورشیدی با عنوان سهم من از خورشید، عنوان کرد: با اجرای هر مگاوات انرژی خورشیدی، سرمایه‌گذاری ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومانی صورت می‌گیرد و ۶۰ درصد این سرمایه‌گذاری به مددجویان بهزیستی و بازنشستگان اختصاص خواهد یافت. در حال حاضر محدودیت اصلی زمین است و پروژه‌ها نیازمند همکاری منابع طبیعی و اداره برق هستند. هر مگاوات انرژی خورشیدی نیازمند حدود یک و نیم هکتار زمین است و ما در شهرستان کوهدشت زمینی مناسب را شناسایی کرده‌ایم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان درباره رویکرد اداره کل در شهرستان، بیان کرد: سه رویکرد اصلی داریم؛ اول صیانت از کسب‌وکارهای موجود، دوم توسعه ظرفیت‌های موجود و سوم ایجاد کسب‌وکارهای جدید. در بحث مشاغل خانگی نیز تمام تلاش ما این است که تسهیلات هدفمند باشد و وام‌ها به سمت طرح‌های اشتغال‌زا و مرتبط با ظرفیت‌های محلی هدایت شود.

توصیفیان در پایان با تأکید بر همکاری فرماندار و مدیران شهرستان اظهار کرد: از فرماندار و مدیران شهرستان تشکر می‌کنم و امیدوارم با همدلی و کار تیمی بتوانیم فرصت‌های شغلی جدید ایجاد کنیم و سهم شهرستان کوهدشت در توسعه اقتصادی و اشتغال استان افزایش یابد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://www.kanoonsobhan.ir/?p=89078

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.